Kedves Kollégák, Munkatársak, és Önkéntes Segítők!

Köszönjük mindazoknak a segítségét akik, az elmúlt hideg időszakban bármilyen formában részt vettek, közreműködtek a rászoruló emberek ellátásában!

A 2018. február 24-e, március 5-e között eltelt 9 napban (5-e reggel 9 óráig) összesen 1 323 telefonhívás, ezen belül 503 utcai bejelentés érkezett a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatához. Ezek alapján az utcai gondozó szolgálatok, krízisautók, speciális utcai gondozó szolgálatok segítségével 140 alkalommal helyeztünk el embereket a fővárosi, illetve a Pest megyei hajléktalanellátó intézményrendszerben.

Ellátórendszeren kívüli elhelyezést egy esetben, egy Pest megyei kistelepülésen életveszélyessé váló házban lakó ügyfél esetében kezdeményeztünk. (Mint utólag kiderült, az ügyfél nem kívánta elhagyni otthonát, így nem fogadta el a felajánlott lehetőséget.)

Arról sajnos nincs pontos adatunk, hogy a „túlélési pontok" a kritikus időjárási körülmények között mennyi rászorulót fogadtak be. Elérhetőségüket igyekeztünk minél szélesebb körben nyilvánosságra hozni, csak a diszpécserportálról 13.263 alkalommal töltötték le ezt a listát ebben a 9 napban.

Mindez nem valósulhatott volna meg a szervezetek példaértékű összefogása, együttműködése nélkül!
Segítségetekért, közreműködésetekért szeretnénk köszönetet mondani!