A Menhely Alapítvány arra kér mindenkit, hogy figyeljünk oda ismét jobban a környezetünkben, hajlék nélkül, nehéz körülmények között élő, vagy a szomszédságban ismert magányos, emberekre! Ilyenkor ők vannak a legjobban kiszolgáltatva a zord időjárásnak.

Budapesten a Fővárosi Önkormányzat támogatásából működő téli krízisprogramok idén is időben el tudtak indulni, így 24 órában Diszpécser Szolgálat, Krízisautó, és speciális utcai szolgálatok is segítenek az elesetteken. A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről, a +36 1 338 4186-os telefonszámon.

Az országos régiókban működő diszpécser szolgálatok elérhetőségei itt érhetők el.

A Diszpécser Szolgálat Krízisautót, utcai, vagy speciális utcai szolgálatokat küld a rászorultakhoz. A segítők elsődleges célja, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb elhelyezéshez jusson. Budapesten 19 szállásnyújtó intézmény, közel 2000 férőhellyel várja a segítségre szorulókat. Országosan mintegy 4500 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken. Aki kényszerűségből e szállásokon szeretné lehajtani a fejét, azt befogadják az intézmények.

Köszönjük mindenkinek, aki észreveszi, hogy a legrászorultabb emberek segítséget igényelnek!

Segíteni úgy is tud, hogy támogatói jegyet vásárol a Télelőtti Dumaparty – Stand Up az Otthontalan Emberért! Jótékonysági rendezvény-re, mely az EllátóHázban 2019. november 6-án, szerdán 19 órakor kezdődik. Mert nem lehet szomorúan segíteni!