Kedves Kollégák!

Mint korábbi levelünkben jeleztük, új pályázatunk lehetőséget kínál arra, hogy az 1999 óta működő jogsegély-szolgálatunkat kiterjesszük az egész ország területére.

2013. november 15-től így minden csütörtök délelőtt 9:00-12:00 óra között elérhetőek leszünk skype-on, mobiltelefonon, és vezetékes telefonon a vidéken élő hajléktalan emberek számára is.

Online kapcsolaton keresztül közvetlenül egy jogásztól, dr. Kalota Ágnestől kérhetnek tanácsot a szolgáltatások használói. Természetesen nem csak a hajléktalan emberek kereshetnek minket, hanem Ti is fordulhattok hozzánk klienseitek problémáival!

Különösen fontosnak gondoljuk, hogy konzultáljunk a közterületen tartózkodás szabályainak változásával kapcsolatban. Talán már a helyi rendelet megszületését megelőző egyeztetésekben is segítségetekre lehetünk, de a konkrét ügyekkel kapcsolatban is bátran fordulhattok hozzánk. Célunk az – mint azt már korábban is írtuk –, hogy a szabályok adta keretek között próbáljunk meg hatékonyan segíteni a hajléktalan embereknek abban, hogy minél kevesebb hátrány érje őket. Azt gondoljuk, hogy minden információra szükségünk lesz azért, hogy ezt (közösen) meg tudjuk tenni. Jó lenne, ha minden a közterület-használattal kapcsolatos szabályokat érintő ügyről, eljárásról lenne adatunk. Az egyes esetek tanulságai, a jogszabályok helyi alkalmazása jelzés értékű lehet mind az ellátók, mind a hajléktalan-ellátás felelősei irányába.

A közeljövőben küldeni fogunk ezért egy olyan adatlapot, amelyet arra tudtok használni, hogy a közterület használat szabályainak megsértése miatt eljárás alá vont személyek ügyeit rögzítsük.

Ugyancsak a közterület-használatot érintő szabálysértésekkel kapcsolatosan mellékelünk egy tájékoztatót, amellyel megpróbálunk segíteni a szabálysértési törvény módosításának értelmezésében. Reméljük, a tájékoztató hasznotokra lesz.

Ha bármilyen további kérdésetek van, elérhetőségeinken feltehetitek azokat. Küldünk továbbá egy plakátot a programról, ezt kinyomtatva ki tudjátok tenni azokban a helyiségekben ahol ügyfeleiteket fogadjátok. Ha egyéb módon is tudjátok terjeszteni új szolgáltatásaink hírét, azt külön köszönjük.

További felvilágosításért hívjátok a +36 20 934 5821-es mobilszámot.

Üdvözlettel:

Menhely Alapítvány 3E
Hajléktalanok Jogvédő Fóruma

Letölthető csatolt anyagok:

  Tájékoztató levél az országos Jogvédő Fórumról
  A 3E program rövid ismertetője, elérhetőségek
  Az országos Hajléktalan Jogvédő Fórum plakátja FF
  Az országos Hajléktalan Jogvédő Fórum plakátja
  A közterületi tartózkodás jogi szabályozása 2013. október 15-től