2012. év telén a Menhely Alapítvány az Adhatvonal telefonos adománygyűjtési rendszerébe támogatottként került be. E gyűjtési formában érkezett lakossági adományok felhasználásáról szóló beszámolónkat adjuk közre a következőkben.

Összesítésünkben:

- a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 12.421 Ft
- ebből a telefonszolgáltatók részére átadott díj: 826 Ft
- az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret: 0 Ft
- a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 11.595 Ft
- adományban részesítettek száma: 4 fő

A telefonos gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A Menhely Alapítvány a Fedél Nélkül utcalapot 1993 óta adja ki egyredvorcsak oromoknelkul 1207 net bővülő tevékenységi körrel és tartalommal. Elsődleges törekvése a lapnak, hogy hangot és teret adjon hajléktalan művészek számára. A sokszínű tartalmat hajléktalan emberek bevonásával készíti, szerkeszti és terjeszti.   

2004-ben hivatalosan is elindítottuk művészeti pályázatunkat, mely során havonta három kategóriában három helyezettet hirdetünk és díjazunk a beadott friss pályaművekből. A művészeti pályázat díjazása a szerzők számára összegében csekély, de eszmei értékében jelentős visszajelzés alkotásukról, munkájuk értékéről. A díjazás teljes egészében támogatók adományából jöhet létre. A grafika Dvorcsák Gábor Örömök nélkül c. alkotása, mely 2012-ben az Év Grafikája díjat is elnyerte.

A 13 600 / 42 Adományvonalon 2012. december 31-ig való érvényességgel érkező adományösszeget a hajléktalan művészek pályázati díjazására fordítottuk.

Köszönjük, hogy hívásával hozzájárult a hajléktalan emberek életkörülményeinek javításához, a művészeti munka létrejöttéhez! 

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!adhatvonal042 keskeny

A részletes elszámolás letölthető:
  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2012.