Hajléktalan embertársainknak segítünk naponta - most e segítségnyújtásnak Ön is részese lehet. Támogassa adományával munkánkat, adjon meleget, adjon otthont a nehézségekkel küzdőknek! Együttműködve a NIOK Alapítvánnyal és a telefonszolgáltató társaságokkal tettük lehetővé, hogy telefonos hívással vagy SMS küldésével támogathassa munkánkat.

2004 februárjában hirdettük meg a Fedél Nélkül utcalap művészeti pályázatát hajléktalan emberek részére.

A meghirdetés kezdetétől 2020 végéig 4.079 pályázat keretében 11.363 pályamunkát kaptunk és 430 hajléktalan alkotó emberrel kerültünk kapcsolatba. A nyertesek pénzdíjait teljes egészében a célirányosan érkező lakossági adományokból finanszírozzuk. Évente a havi díjazott alkotások közül szakmai zsűri Év díjazottját választ, a díjat ünnepélyes keretek között a nyilvánosság bevonásával adjuk át.

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 20 hívás ára egy kategória 1-3. helyezett díjazását teszi lehetővé (Hívásonként/SMS-enként 500 Ft).

Fedél Nélkül utcalapunkhoz kapcsolódik a Rendhagyó Osztályfőnöki Órák szolgáltatása. Ennek keretében az ahhoz kedvet érző volt / jelenleg is hajléktalan emberek iskolákba látogatnak el, és saját tapasztalataikról beszélnek interaktív foglalkozás keretében, esetenként szociális munkásokkal együtt. A társadalmi érzékenyítő célú programunk költségei visszatérő finanszírozási kérdést jelentenek, miután főleg iskolák a meghívók, akik szerény költségvetéssel tudják támogatni tapasztalati szakértőinket. E foglalkozások költségei: utazási költségek, óradíj, napi ellátás díja, eszközköltség.

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 30 hívás ára egy alkalom létrejöttét teljes ellátással teszi lehetővé.

Nappali melegedőink és utcai szociális szolgálataink finanszírozásának kiegészítése folyamatos szükség: e szolgáltatások során találkozunk először ügyfeleinkkel, alakítjuk ki a későbbi szociális munka lehetőségeinek keretét, a bizalmi viszonyt. Fontos, hogy ezen a szinten is teljes segítséget tudjunk adni: a mindennapi szükségleteket (takaró, konzerv, élelmiszerek, vitaminok, gyógyszerek, alsónemű, cipő, tisztálkodószerek, stb.) látjuk el először, ehhez használjuk infrastruktúránkat (nappali melegedő - villany, víz, gáz, telefon; járművek benzinköltsége), és vásárolunk javakat.

telefonos gomb 201711

A 13600-as Telefonos adománygyűjtő szolgáltatás (majd a 42-es kód megadása) segítségével 60 hívás ára pl. egynapi hideg élelemmel láthatja el melegedőinkbe érkező ügyfeleinket.

Nagyon köszönjük, hogy adományozással segít!

A telefonos adományozási szolgáltatás 2021. április 1-jétől a Telenor Magyarország, a Magyar Telekom és a Vodafone szolgáltatók hálózatából érhető el.