A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2017. évben befolyt telefonos és SMS adományok elszámolható összegét (61.353 forintot) teljes egészében az Alapítvány Első Kézből a Hajléktalanságról program Rendhagyó Osztályfőnöki Óráinak megszervezésére fordította.

A Menhely Alapítvány társadalmi érzékenyítő Első Kézből a Hajléktalanságról (EKH) programok személyes élményt nyújtanak az érdeklődő személyeknek, csoportoknak. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy amit, és akit megismer az ember, azzal gazdagabb lesz, a világot a maga összetettségében látja, előítéletei csökkennek. A hajléktalanság helyzete sok problémának a magva – ennek feltérképezésére vállalkozunk az EKH program keretében. A programban közösen dolgoznak szociális munkások, hajléktalanságot megtapasztalt emberek, valamint önkéntesek.

ofo kicsi

Az EKH „Rendhagyó Osztályfőnöki Órán” a diákok otthon nélküli emberekkel,élettörténetükkel ismerkedhetnek meg szituációs játék keretében. Hiszünk abban, hogy a diákok nyitott és szolidáris felnőttekké válhatnak, az órákon szereplő hajléktalanok pedig önbizalmukban,emberi méltóságukban megerősödve vállalják önmagukat, és saját sorsukat is tevékenyebben akarják jobbá tenni. 2017-ben 12 tapasztalati szakértő dolgozott a programban: 32 különböző intézményben 54 rendhagyó osztályfőnöki órán szerepeltünk, mintegy 1.500 diákot és tanárt értünk el.

Az adjukössze Adhatvonalon keresztül érkezett adományokból a program szóróanyagait készítettük el (nyomdai előállítás költsége), valamint az utazást támogattuk előadóink számára.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy a szolgáltatást elérhetővé tette számunkra is!

A részletes elszámolás letölthető:                                                        

  Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2017.

Adhatvonal logo 42