A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adományvonalon keresztül 2018. évben befolyt telefonos és SMS adományok elszámolható összegét (81.874 forintot) teljes egészében az Alapítvány „Vajda 3” intézménye lábadozó férőhelyein felépülő hajléktalan személyek gyógyszereire és kötszereire fordította.

A „Vajda 3” komplex intézményünkben több szolgáltatást nyújtunk, ezek közül a támogatás most a téli időszakokra kialakított lábadozó- és krízisrészlegünk munkáját segítette.

Itt hosszabb-rövidebb időszakra a közterületeken, szélsőséges időjárási körülményeknek kitett, leromlott állapotú fedél nélküli embereknek biztosítunk elhelyezést, addig, amíg önállóan képesek lesznek a továbblépésre. Napi háromszori étkezést, egészségügyi ellátást, gyógyszereket, kötszereket biztosítunk, emellett szociális munkásaink segítenek irataik pótlásában, jogosultságaik érvényesítésében, és amennyiben lehetséges, családi kapcsolataik rendezésében. Legfőbb célunk, hogy ezek az emberek ne kerüljenek vissza az utcára.

2018-ban összesen 93 férfit tudtunk ide befogadni, akik átlagosan 45 napot töltöttek krízisrészlegünkön.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért az gyógyszerek és kötszerek biztosításában: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy az Adhatvonal szolgáltatást elérhetővé tette számunkra idén is!

Az elszámolás letölthető itt:   Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2018.

Adhatvonal logo 42