A Menhely Alapítvány a 13 600 / 42 Adjukössze Vonalon keresztül 2021. évben befolyt telefonos és SMS adományok elszámolható összegét (92.258 forintot) idén is teljes egészében az Alapítvány „Vajda3” intézménye lábadozó férőhelyein felépülő hajléktalan személyek gyógyszereire, kötszereire és élelmiszer-ellátására fordította.

A „Vajda 3” komplex intézményünkben több szolgáltatást nyújtunk, ezek közül a támogatás most a téli időszakokra kialakított lábadozó- és krízisrészlegünk munkáját segítette.

Itt hosszabb-rövidebb időszakra a közterületeken szélsőséges időjárási körülményeknek kitett, leromlott állapotú fedél nélküli embereknek biztosítunk elhelyezést, addig, amíg önállóan képesek lesznek a továbblépésre. Napi háromszori étkezést, egészségügyi ellátást, gyógyszereket, kötszereket biztosítunk, emellett szociális munkásaink segítenek irataik pótlásában, jogosultságaik érvényesítésében, és amennyiben lehetséges, családi kapcsolataik rendezésében. Legfőbb célunk, hogy ezek az emberek ne kerüljenek vissza az utcára.

2021-ben összesen 36 férfit tudtunk ide befogadni, akik átlagosan 202 napot töltöttek krízisrészlegünkön.

Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért e javak biztosításában: köszönjük támogatóink nagylelkű adományát!

Köszönjük a NIOK Alapítvány támogatását, hogy az Adjukössze Vonal szolgáltatást elérhetővé tette számunkra idén is!

Az elszámolás letölthető itt:   Menhely Alapítvány Adhatvonal elszámolás 2021.

Adhatvonal logo 42