„A KÉPZELET SZÁRNYÁN” - FEDÉL NÉLKÜL - OTTHONTALAN ALKOTÓK KIÁLLÍTÁSA

A Fedél Nélkül utcalap hajléktalan művészeinek képzőművészeti kiállítása nyílik 2013. április 18-án, csütörtökön 18 órakor.

A mintegy 40, festmény montázs és grafikai alkotásnak a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ ad helyet Körgalériáján, mintegy 2 héten keresztül.
A kiállítást Eifert János fotóművész nyitja meg.

A művek 2013. május 4-ig tekinthetők meg a helyszínen.
(Cím: 1105. Budapest, Szent László tér 7.)

Művészeti pályázatunkról:
A Fedél Nélkülben a lap indulása óta folyamatosan közöljük hajléktalan emberek írásait, rajzait. 2004-ben meghirdettük az azóta is folyamatosan futó művészeti pályázatunkat, melyre kizárólag hajléktalan emberek jelentkezhetnek próza, vers és kép kategóriákban. Kategóriánként és havonta 3-3 alkotást díjaz zsűrink, igaz,rendkívül szerény pénzdíjjal. A díjazott alkotásokat közöljük,így havonta kilenc szerzőnk munkáját honoráljuk.
A beérkező pályamunkákat folyamatosan archiváljuk,jelenleg 300 szerzőnk több, mint 6000 pályaművét tartjuk nyilván, ezzel Európa legnagyobb, hajléktalan emberek munkáit tartalmazó archívumával rendelkezünk. Legnívósabb szerzőink munkáiból a 75. Ünnepi Könyvhéten Alkonyzóna címmel antológia jelent meg a Barrus Kiadó gondozásában. A pályázat és a kötet körül formálódó szerzői csoport kiállításokon, felolvasóesteken, könyvbemutatókon mutatkozhatott be. E munka folytatásaként 2008. novemberben jelent meg  a második antológia Alkonyattól Pirkadatig címmel, melyben a 2004 óta született alkotásainkból válogatott – ismét – a Barrus Kiadó.