"Első Kézből a Hajléktalanságról" programunk keretében újra Városi Sétát hirdetünk, hogy láttassunk Budapestet a hajléktalan emberek és a szociális munkások szemével.
Időpont: 2013. május 18. 15:00 - 17:00
A séta 15 órakor indul a Blaha Lujza téri szökőkút mellől. A séta időtartama 1,5-2 óra.
A különleges sétára jelentkezéseket kb. 20 főig tudunk fogadni, itt vagy az alapitvany@menhely.hu emailcímen.
A séta ingyenes, de a sétavezető a neki felajánlott adományokat elfogadja a séta végén.
A séta célja kreatívan megmutatni Budapest egy olyan oldalát, melyet naponta látunk, mégsem veszünk észre. Látjuk, de nem gondoljuk, a hajléktalan emberek otthonában járunk, hol a járda a padló, a közterek tárgyai mások bútora, és az ég a plafon. S ahol nem működik a fűtés, nincs igazi fürdőszoba..., ahol túlélés mindennapi feladat. Szakavatott túravezető segítségével nyerhetünk bepillantást e világba – a másfél órás túra célja a gondolkodtatás, egyben lehetőség a beszélgetésre. A végállomás egyik intézményünk, mely önmagában is építészeti és társadalomtörténeti emlék. A túra 15-20 fős csoporttal indul, korosztályi megkötés nincs.

A szervező:
A Menhely Alapítvány 1989 óta keresi a megoldásokat a fővárosban élő hajléktalan emberek problémáira. Küldetésünk, hogy a hajléktalanság különböző helyzeteiben gyors és hatékony, sokszor életmentő segítséget nyújtsunk. Tesszük ezt melegedők, éjszakai szállás, idősek otthona keretében, ill. szolgáltatásokkal (utcai gondozás, Krízisautó, Diszpécser Szolgálat, munkakereső iroda, stb.)
Nálunk működik a Fedél Nélkül utcalap, mely művészeti törekvéseiben és megélhetésében támogatja hajléktalan szerzőit, szerkesztőit és terjesztőit.
Az Urbitális Majális az Urbanissimus Egyesület által 2008 óta minden évben megszervezett közösségi esemény és civil ünnep. 2013-ban Budapestet, mint a kreativitás városát mutatja be sok izgalmas önszerveződő program keretében.