Tisztelt Munkatársak, Kedves Kollégák!

2010. november 1-én „kezdődik” a krízisidőszak, de a téli programok beindításához szükséges támogatásokról várhatóan csak 2010. november 8-án dönt az Összefogás Közalapítvány kuratóriuma. Az ellátó szervezetek vállalták – (részben) a téli krízis-programok időben történő elindítása érdekében – a pályázatok (a hivatalos kiírásától számított, 2 hetes) rövidített határidős benyújtását, az Összefogás Közalapítvány pedig vállalta a döntéshozatal gyorsított lebonyolítását. Mégis lesz egy bő hét (november 1-étől, november 8-áig), amikor a téli krízis-programok „mögött” nem lesz biztos finanszírozási háttér.
Ezért kérünk minden érintett szervezetet, hogy – amennyiben ennek feltételeit biztosítani tudja – a programok megvalósítását kezdje meg az eredetileg tervezett 2010. november 1-jei időpontban.

Kérünk minden szervezetet, hogy jelezze a Diszpécser Szolgálatnak, elindítja-e tervezett szolgáltatását november 1-vel. Ez rendkívül fontos, hiszen a beérkező hívásokra, sürgős esetek kezelésére, csak ezen információk birtokában tud majd az ellátórendszer reagálni.
Kérünk továbbá minden szervezetet, aki valamilyen formában, (a pályázattól függetlenül) már november 1-én elindít valamilyen speciális, kiegészítő pluszszolgáltatást, azt szintén jelezze.
Október 15-e óta összesen 61 konkrét utcai bejelentés, valamint 35 kifejezetten utcás vonatkozású hívás, érkezett a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatához. Az utóbbiak között jellemzően a krízisautó, vagy más utcai szolgálat által orvoshoz, illetve éjjeli menedékhelyre szállított emberről kaptunk információkat, illetve az OMSZ kért volna utcás segítséget. A hívások, bejelentések száma folyamatosan emelkedik, a napi átlag 40, de volt már 50 felett is. 2010. november 1-jén kezdődik a krízisidőszak, és várhatóan a hívások, a sürgős beavatkozást igénylő ügyek száma nem fog csökkenti.
A Menhely Alapítvány vállalja minden tervezett téli krízis-programjának beindítását 2010. november 1-vel. Krízisautót valamint speciális utcai gondozó szolgálatot működtet, megnyitja a Vajda3 lábadozót, a Práter utcai Nappali Melegedőt pedig (október 16-a óta) hétvégén is nyitva tartja.

 

Együttműködéseteket, segítségeteket előre is köszönjük!

Aknai Zoltán                                       Kártyás Irén
igazgató                                         intézményvezető

Budapest, 2010. október 27.