A Menhely Alapítvány és a Hajléktalanokért Közalapítvány közös sajtótájékoztatója, az ellátószervezetek kiáltványának közhírré tétele, megemlékezés az 1989 novemberi Blaha Lujza téri ülődemonstrációról.

20 évvel ezelőtt - 1989. november-decemberében zajlott le a rendszerváltás egyik leglátványosabb eseménye, a Blaha Lujza téri hajléktalan ülődemonstráció, amely végérvényesen szembesítette az országot azzal, hogy Magyarországon - minden korábbi állítással ellentétben - létezik szegénység, a hajléktalanok köztünk élnek.

Az évforduló alkalmából szeretettel meghívjuk Önt a Menhely Alapítvány és a Hajléktalanokért Közalapítvány által rendezett sajtótájékoztatóra, és rendezvényekre.

11 órakor a Menhely Alapítvány Kürt utcai melegedőjében Takáts Tamás olvassa fel a hajléktalanellátó szervezetek közös kiáltványát, melyhez első magánemberként a nyilvánosság előtt csatlakozik.

12.30-tól a Blaha Lujza téren 300 adag meleg ételt osztanak ki a British American Tobacco Hungary és a Menhely Alapítvány önkéntesei, délután 14.00-tól a Városház téren, 18.00-tól pedig a Blaha Lujza téri aluljáróban rendezett programokat ajánljuk.

 

A nap programja

A kiáltvány szövege

Háttéranyag (sajtó)