Frissítve!!!
A Menhely Alapítvány jótékonysági akciója 2016. november 24-én indult az adjukossze.hu oldalon. 6 nap alatt 15 nagylelkű támogató jóvoltából az alább meghirdetett cél megvalósításához szükséges célösszeg összegyűlt! A támogatást kapó családdal együtt nagyon boldogok vagyunk - köszönjük a gyors segítséget! A megvalósításról folyamatosan hírt adunk a következő napokban és hetekben.

Legújabb gyűjtésünk egy négytagú családnak segít, hogy új otthonukban melegben és biztonságban érezhessék magukat.

Most Ön is segíthet Annának, Tamásnak és gyermekeiknek, hogy ezt a karácsonyt meleg és biztonságos lakásban tölthessék!
A családnak bejárati ajtóra és fűtőtestekre van szüksége önkormányzati bérlakásukba. A fűtőtestek a meleget hozzák, a bejárati ajtó a biztonságot, és a jó hőszigetelést. Ugyanakkor a jól használható, meleg otthon bérleti díját is jelenti majd Annáéknak, hiszen a beruházás költségeit beszámítják lakbérükbe, így lelakhatják! Vagyis duplán ad, aki számukra ad!

Anna és Tamás (Anna és Tamás választott név, a családtagok személyes okokból igazi nevüket és arcukat nem szeretnék vállalni a gyűjtés során) számára családjuk boldogsága a legfontosabb. Mindkettőjüknek van jövedelme: Tamás közszolgálatban dolgozik, felesége rokkantsági járadékot kap. Két gyermeküket nagy szeretetben nevelik: ők óvodába és iskolába járnak. Sok albérletben töltött év után 2015-ben elvesztették addigi lakhatásukat. A Menhely Alapítvány segítségével sikerült továbblépniük és elkerülniük a hajléktalanságot: a szociális munkások közreműködésével önkormányzati bérlakást nyertek. Jövedelmük szerényen, éppen hogy elegendő a mindennapokhoz.

161130 koszonjuk fekvo

Az önkormányzati bérlakás kaucióját és az áramot önerőből és némi segítséggel be tudták fizetni. A hideg közeledtével azonban nagy szükségük van két takarékos, korszerű fűtőberendezésre, és a korábban megrongálódott, így huzatos bejárati ajtó cseréjére is. A beépítések ára a lakásbérletben lelakható – ez különösen izgalmassá teszi az ügyünket!

E két beruházást a beköltözés óta tervezi a család, ám a magas bérleti díj mellett alig tudják a megélhetésük költségeit is fedezni. Fontos számukra, hogy hónapról hónapra egy kevés összeget félre tegyenek – az áramot így tudták visszaköttetni a lakásba, de mindennél jobban vágynak már a saját otthonuk igazi melegére. Tamás így mondta: „nagyon jó lenne a sok csalódás és rengeteg erőfeszítés után egy igazi Karácsony a családdal”.

A gyűjtés célösszegéről, az adományozás menetéről és a támogatóinknak adható jelképes ajándékokról a NIOK Alapítvány által működtetett adjukossze.hu oldalon írunk, melyet itt talál: ADJUNK DUPLÁN MELEGET KARÁCSONYRA!

Támogatását Anna, Tamás és a gyerekek nevében is köszönjük!