Az emberség mint tananyag szimpatikus Önnek?
Szavazzon projektünkre itt >>>

A Menhely Alapítvány Első Kézből a Hajléktalanságról programjában a Rendhagyó Osztályfőnöki Órák erről (is) szólnak.
A  hajléktalanság  társadalmunk  legkevésbé  ismert  és  a  legtöbb  előítélettel  kezelt  problémája. Tapasztalatunk azonban azt mutatja, hogy a személyes találkozás, a saját életutak bemutatása a leghatékonyabb  ellenszere  a diszkriminációnak.
A program keretében előadókat készítünk fel, akik az ügy "nagyköveteiként" iskolák, cégek, hatóságok meghívásaira látogatnak el, ahol játékkal együtt párbeszédre hívják a résztvevőket. A találkozás személyes, a kérdésekre válaszok érkeznek, az előítéletek oldódnak - ez a célunk, egyben eredményünk.

ofo kicsi

A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő projektet díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosítja a résztvevő projekteknek, melyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra. A díjat egy osztrák magánalapítvány, az Unruhe Privatstiftung hozta létre 2000-ben.
A közönségdíjat a SozialMarie négy országában hirdetjük meg minden évben, így összesen négy SozialMarie közönségdíj kerül átadásra: Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia egy-egy kedvenc projektje.

egy diák vallomása:
”Nagyon tetszett ez az óra, azt hiszem, sokat tanulhattunk. Jó volt a szituációs játék, beleképzelhettük magunkat olyan helyzetekbe, amikről eddig nem sok fogalmunk volt. Jómagam ennek a másfél órának köszönhetően még az eddiginél is jobban úgy látom, segítenem kell, ahogy csak lehet, ahogy csak tudok. ... (és) talán mások is azt éreznék ennek a három, végtelenül kedves, nyitott és közvetlen előadó hatására az óra után, hogy segíteni kell a hajléktalanoknak és el kell fogadni őket is ugyanúgy, ahogy többi embertársunkat.”

Egy szociális munkás élménye itt olvasható.

Köszönjük szavazatát, amit itt adhat le! >>>