2017 janárjában igazán sokan mozdultak meg az extrém hidegek okán, és segítettek sokan sokféleképpen a közterületen élő embereknek. Nagyon hálásak vagyunk támogatóinknak, mert nagy figyelemmel és empátiával fordultak a nehéz helyzetbe került hajléktalan emberek felé ebben az időszakban. Köszönjük!

Örültünk a Budapest Bike Maffia akciójának, melyet az Age Of Hope Alapítvánnyal és a Menhely Alapítvánnyal közösen indítottak január elején. Mellettük hálásak vagyunk magánszemélyek hatásos akcióiért, melyben felhívták a figyelmet az adakozás fontosságára, így még több segítő szándékú ember adott önzetlenül. Meleg étellel a Mellowmoods Hotels, ruha- és takarógyűjtéssel sok munkahely és egyéni kezdeményezés segítette ügyfeleinket. Hálásak vagyunk a JCDecaux közterületi plakátkampányáért is, mellyel sok szervezet között alapítványunk is elmondhatta üzenetét: a nonstop segítő Diszpécser Szolgálat telefonszámát tettük közzé: +36 1 338 4186.

Nagyon fontosak e sorban kollégáink is, akik éjjelüket és nappalukat nem kímélve tették a dolgukat.

kicsi plakat

A felajánlott támogatások segítségével lehetővé vált, hogy a leghidegebb napokban megduplázzuk jelenlétünket az utcán:

  • Az este 18 és reggel 8 óra között működő Krízisautónk mellett egy másik autót is üzembe tudtunk állítani. Így egyszerre több helyszínen tudtunk jelen lenni, adott esetben életet menteni. A támogatásokból a második autó, a kiegészítő szolgálat pluszbéreit és költségeit tudjuk kifizetni. A két Krízisautó idén januárban 402 alkalommal keresett fel lakossági, illetve hatósági jelzések alapján közterületen közvetlen veszélyben lévő otthontalan embereket. A gépkocsikkal 127 embert szállítottunk szociális intézményekbe, hajléktalan háziorvosi rendelőkbe, vagy lábadozó férőhelyekre, és 17 esetben hívtunk az általunk megtalált rászorulóhoz azonnal mentőautót. A két Krízisautó együtt 688 munkaórát töltött terepen Budapesten és Pest megyében.

  • éjjel-nappal hívható Diszpécser Szolgálatunk többszörösére növekedett hívásszámmal dolgozott. A "legkritikusabb" napon 364 hívás érkezett, naponta átlagosan 131-en hívtak. A 4072 januári hívásból 1476 volt a közvetlen utcai akciót jelentő bejelentés, és 687 az egyéb segítséget nyújtani akaró hívás (adomány, információ, stb.). A nagy hidegben csaknem a duplája érkezett a tavalyi enyhébb január hívásainak.

  • éjjeli menedékhelyünkön 208 vendégéjszakával többet töltöttek hajléktalan embertársaink, mint 2016 januárjában, és nappali melegedőinket is teljes létszám erejéig vették igénybe.

Köszönjük!