Legújabb gyűjtésünk a "Vajda 3" otthonban lakó időseknek és lábadozós betegeknek segít.

Kérjük, segítsen a „Vajda 3” Otthon lakóinak, hogy méltó körülmények között tölthessék felépülésük idejét! Az itt élő nehéz sorsú embereknek a megértő és szakszerű gondoskodás mellett szükségük van a megfelelő környezetre is: tisztítható, strapabíró matracokra. Aki most segít, az az emberi körülményeket adja segítettnek és segítőnek egyaránt.

Jánost – rossz állapotban – idén január elsején szállította a „Vajda3” lábadozóba az utcai gondozó szolgálat. Szívességi lakásból került korábban utcára. Mire eljutott hozzánk,többféle egészségügyi gonddal is küzdött már, megviselte az utcai lét. Itt segítünk neki talpra állni, és megtalálni újra az életét. Miközben ügyintézéseit segítjük, „külső” kapcsolatait is támogatjuk: a lábadozóról rendszeresen egy gyülekezetbe jár el, ami szemmel láthatóan segíti az alkoholbetegséggel való küzdelmében. Februárra saját maga talált munkát, márciusra pedig intézményi elhelyezést nyert, ahol betegségével kezdhetett dolgozni, miután a lábadozóba kerülése óta tartani tudta absztinenciáját.

József 70 éves férfi lakónk a „Vajda3” idősek otthonában. Szüleit sosem ismerte, nevelőotthonban nőtt föl, műbútorasztalosként dolgozott. Munkásszállókonélt, saját családja nem lett – „Koldusnak, minek?” – mondja erről. 50 évesen reumával leszázalékolták, nehezen mozog. Éjszakai szállásunkon aludt rendszeresen, innen lett 60 évesen a „Vajda3” otthonunk lakója. Hobbija a sakk, nem iszik, nem dohányzik. Nevelőszüleit halálukig látogatta. Reumája sajnos sokszor ágyhoz köti.

menhely adjukossze2 tegla 940x630

János és József történetében van közös pont: segítséget találtak nálunk. A Menhely Alapítvány „Vajda 3” otthona 50 időskorú és 25 lábadozó férfi számára jelent lakhatási lehetőséget. Sokan talpra tudnak állni, ezt tapasztaljuk, de közös nehézségük a hosszas ágyhoz kötöttség.

Folyamatosan fejlesztünk. Mostanra minden ágyra megfelelő minőségű matrac került. De nagyon hiányzik még, hogy matracaink huzata is megfeleljen a kívánalmaknak. Ide víztaszító, a tisztítást, fertőtlenítést tartósan jól bíró matracvédő burkolat szükséges, mellyel a felfekvések kialakulása is megelőzhető.

Most ebben kérjük a segítséget! Szeretnénk 24 huzatot vásárolni matracainkra: ezekkel már minden helyzetre tudunk méltó körülményeket nyújtani lakóinknak. Ezzel a talpra állást tesszük újra lehetővé számukra!

A gyűjtés célösszegéről, az adományozás menetéről és a támogatóinknak járó jelképes ajándékokról a NIOK Alapítvány által működtetett adjukossze.hu oldalon írunk, melyet itt talál: HÚZZUK ÁT EGYÜTT!

Támogatását József, János és sorstársaik nevében is köszönjük!

A hirdetésben felhasznált fotó Gombai Gellért munkája. A fotó és nevek -személyiségi okokból- nem kapcsolódnak az elmondott történetekhez. Köszönjük a képen szereplő személy közreműködését!