.

.

 

2017 októberében, a második alkalommal Népszabadság melléklettel megjelent Fedél Nélkül lapszám kapcsán beérkezett online adományok teljes összege 909.500 Ft volt. Nagylelkű támogatóinknak hála a Fedél Nélkül lap és terjesztőinek, alkotóinak munkája tovább folyhatott - köszönjük!

2017. évi adataink szerint a lapterjesztésből jövedelemkiegészítéshez jutó terjesztőink száma naponta 110-140 fő. Sokan közülük csökkent munkaképességű, munkaerő-piacon hosszú ideje passzív emberek, ezért munkájuk értéke többszöröse a terjesztéssel nyert bevételüknek.

FN Nepszabi cimlap 2017 kicsiUtcalapunk, a Fedél Nélkül munkája sokrétű. Klubokkal, saját rendezvényekkel szolgáljuk a terjesztőket és alkotókat, egyúttal az otthontalanság témájára érzékenyítő tevékenységet végzünk. Az újság készítésében, terjesztésének szervezésében is szívesen fogadjuk az érdeklődőket.

Művészeti pályázatot tartunk fenn otthontalan emberek számára, a folyamatosan érkező alkotásokat havonta és évente is zsűrizzük, díjazzuk. Rendezvényeken, felolvasóesteken, kiállításokon, kötetekben jelentetjük meg a legkiemelkedőbb munkákat, ezzel is igyekszünk a jövedelem mellett elismeréshez segíteni a pályázó alkotókat.
A Fedél Nélkül Könyvek a Menhely Alapítvány saját kiadású művészeti könyvsorozata, mely a legkiválóbb alkotókat emeli a közönség elé.

A Fedél Nélkül kiterjedt munkáját három szociális munkás, és számtalan elkötelezett önkéntes segítő végzi, a Menhely Alapítvány hozzájárulása, és a támogatók adományai teszik lehetővé.

A 2017. évben beérkezett Népszabi-adományt az alábbiakra használtuk fel:

 - terjesztői ügyek (klubok, utazás, egyenruha, kitűző, nyári tábor):          180.000
 - művészeti pályázat (havi díjátadók, művészeti pályázat havidíjai, művészkellékek):          420.000
 - Első Kézből a Hajléktalanságról c. érzékenyítő programunk:          288.500
 - rendezvények, kiállítások:          121.000
   Mindösszesen:          909.500

Nagyon köszönjük, hogy támogatták munkánkat!