30 éve dolgozunk a hajlék nélkül élő emberekért. 2020 tavasza a Covid-19 világjárvánnyal felforgatta megszokott életünket. Mindannyiunknak rászorulóknak, segítőiknek, és támogatóinknak is meg kellett tanulnunk, hogyan vigyázzunk jobban egymásra.

Alapítványunk menedékhelyén idős és beteg lakóink védelmében kijárási korlátozást vezettünk be és mindenkinek teljes ellátást biztosítottunk. Így 59 ember vészelte át fertőzés nélkül e nehéz időszakot. Irodalmi körrel és kertészkedéssel tudtuk színesíteni az együtt töltött időt.

 vajda covid

Melegedőinkben is korlátozásokat kellett bevezetni mindannyiunk védelmében, de alapvető étkezési szolgáltatásainkat folyamatosan biztosítottuk, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.

 kurt covid

A járvány okozta válság sokakat sodort nehéz helyzetbe. A Fedél Nélkül utcalap árusai vevő nélkül maradtak, rengetegen vesztették el munkahelyüket, és ennek következtében lakhatási válságba kerültek. Hihetetlen gyors összefogás eredményeképpen online kampányunk során a magánszemélyektől kapott 3,95 millió forintnyi adományból közel 200 embernek tudtunk segíteni, hogy megőrizze lakhatását, vagy meglegyen a napi betevője, az alábbiak szerint:

  • 102 főnek adtunk át élelmiszercsomagot, tisztítószert, védőfelszerelést - 1.143.672 forint értékben
  • 49 fő számára támogattuk lakhatását - 934.820 forint értékben
  • 134 fő számára jövedelempótló juttatást adtunk át - 1.449.000 forint értékben
  • legalább 25 fő részére érkezett névre szóló gyorssegély további 424.600 forint értékben

Társadalmi összefogással sikerült – köszönjük, hogy Ön is támogatott minket!

Most újabb veszély fenyegeti sokak lakhatását. Július 1-vel feloldják a kilakoltatási moratóriumot. Hogy minél kevesebben veszítsék el végleg lakhatásukat, a tulajdonosok szolidaritására van szükség, türelemre, és konstruktivitásra. A válságnak ne legyen több áldozata! Minden nap haladék számít!

 laparuskoszonet 20200406