*A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT! (2020.12.03.11:45)

MI AZ A FEDÉL NÉPkül KAMPÁNY?

Jótékonysági gyűjtés, sorban az ötödik, melynek célja az otthontalan emberek és értük végzett munkánk támogatása.   

2016 októberében a Népszabadság napilap szerkesztőségét felfüggesztették - a szó szoros értelmében „kilakoltatták” működésükből. Az egykori Szerkesztőség ezért 2016. október végén a Fedél Nélkül utcalapban jelent meg: ezzel emléket állított a napilapnak, egyúttal a lapot terjesztő otthontalan embereket megélhetéshez juttatta. fnepkul2020 cimlap kicsi

2020. október 22-én megjelent az utcalap 684. száma - ebben a befűzött mellékletet újra a Népszabadság napilap volt szerkesztőségének tagjai írták!

MI AZ A FEDÉL NÉLKÜL?

Utcalap, melynek kiadója a Menhely Alapítvány. Összetett szociális munka, megélhetéshez juttatás, közösségteremtés, művészeti alkotóműhely és társadalmi érzékenyítés a célja és mindennapi munkája. Lelkes csapatában szociális munkások, önkéntesek, és maguk az otthontalan emberek dolgoznak. E munkáról bővebben itt olvashat >>> 

DE HOL TALÁLOM MEG A LAPOT?

A lap két hétig az utcákon, az elsősorban a fővárosban, lapárusainknál, 6.000 példányban kapható, amíg a készlet tart. Korlátozott utánnyomást akkor tervezünk, ha az igények ezt mutatják. Az utcán kapható lapnak meghatározott ára nincs, az érte adott adomány az otthon nélkül élő terjesztőké.

SAJNOS NEM ÉREM EL A LAPOT AZ UTCÁKON – MIT TEGYEK?

Ezt az emléklapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan az előző évekhez.
Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2020. október 22. és november 9. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap idei Népszabadság különkiadását.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, MÁST NE ÍRJANAK, MINT AZ ALÁBBIAKAT:

- CSAK ONLINE KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - online”

Ebben az esetben az adjukössze felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 500 forint.

- POSTÁN KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - posta”

Ide is kérjük, ne írjon egyebet, csak adományozói adatai megadásakor egy pontos emailcímet. E közlemény esetén visszajelző e-mailünkben kérünk majd pontos nevet és címet, ill. darabszámot a postázáshoz - kérjük, figyeljék levelezésüket!

A nyomtatott lap küldésére vonatkozó kérést csak a készlet (1000 példány) erejéig áll módunkban teljesíteni. Postázásra november 9-ig, heti 1-2 hétköznapon kerül sor (idén október 27-én először). Egy adományozó legfeljebb 3 nyomtatott lapot igényelhet. Jelenleg van rendelhető példány.

Ebben az esetben a kért és ajánlott adomány alsó értéke (mely tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is): egy példány esetén 1000 forint, két példány esetén 1500 forint, három példány esetén 2000 forint.

HOGYAN KÜLDHETEM EL A TÁMOGATÁSOMAT?

Az online, bankkártyás fizetésként működő adományozási felületünket itt találja (internet, valamint online vásárlásra alkalmas bankkártya szükséges a használatához.)

bankkartyas gomb 201711

Az adjukössze.hu oldalt a NIOK Alapítvány működteti. Ezen az oldalon sok másik jótékony munkát végző szervezet gyűjtőkampányáról olvashat a jóvoltukból.

MIT VÁRHATOK, HA ELKÜLDTEM A TÁMOGATÁST?

Az adományozásra igyekszünk 24 órán belül válaszolni, és kérjük, hogy válaszlevelünket keressék az egyéb/promóció/spam mappákban is!

Személyes adatait csak a küldés és az adományozás lebonyolítására használjuk, harmadik félnek nem adjuk át, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. Az adományozásról hivatalos adókedvezményre jogosító igazolást csak társasági adózók számára adhatunk ki.

Minden beérkező adományt teljes egészében a Fedél Nélkül céljaira és munkájára fordítjuk. (Hajléktalan emberek ellátására, művészeti pályázatuk díjazására, műveik kiadására/terjesztésére, megélhetésük támogatására, munkánk járulékos költségeire, és a postai küldés költségeire.) Az elmúlt évi támogatás felhasználásáról itt írtunk. >>>

Köszönjük támogatását és a tudnivalók tudomásul vételét!

A kampánnyal kapcsolatos kérését, kérdését itt fogadjuk: levelezesmenhelyhujo

Egyúttal nagyon köszönjük a Népszabadság volt szerkesztőségének segítő szándékát, színvonalas munkáját!

Menhely Alapítvány,
Fedél Nélkül szerkesztőség
„Mindenkinek legyen otthona!”

*************

NAGYON KÖSZÖNJÜK a nagylelkű támogatást minden adományozónknak!

A 2020. december 3. csütörtökön 11:45-ig beérkezett minden támogatásra e-mailben reagáltunk (a postai küldést kérőknek is)!
AKI NEM KAPOTT E-MAILT/KÜLDEMÉNYT, KÉRJÜK, JELEZZE AZT a _levelezes kukac menhely pont hu_ e-mailcímen!

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül munkája javára eddig összegyűlt 450.798 forintot a fent megjelölt célokra használjuk fel.
Nagyon hálásak vagyunk a fedél nélkül élők iránt tanúsított szolidaritásukért!
Köszönjük!