2019 októberében negyedik alkalommal jelentettük meg Népszabadság mellékletünket jótékonysági kampány keretében. A beérkezett online adományok teljes összege 389.600 Ft volt. Nagylelkű támogatóinknak és a Népszabadság volt szerkesztőségének tarjainak hála a Fedél Nélkül lap és terjesztőinek, alkotóinak munkája tovább folyhatott - köszönjük! tavalyi fedelnepkul 2019 koszi

2019. évi adataink szerint a lapterjesztésből jövedelemkiegészítéshez jutó terjesztőink száma naponta 100-130 fő. Sokan közülük csökkent munkaképességű, munkaerő-piacon hosszú ideje passzív emberek, ezért munkájuk értéke többszöröse a terjesztéssel nyert bevételüknek.

Utcalapunk, a Fedél Nélkül munkája sokrétű:

  • Klubokkal, saját rendezvényekkel szolgáljuk a terjesztőket és alkotókat, egyúttal az otthontalanság témájára érzékenyítő tevékenységet végzünk. Az újság készítésében, terjesztésének szervezésében szívesen fogadjuk az önkéntes segítséget.
  • Egész évben folyamatosan befogadó művészeti pályázatot hirdettünk meg otthontalan emberek számára. Az érkező alkotásokat havonta és évente zsűrizzük, díjazzuk. Rendezvényeken, felolvasóesteken, kiállításokon, kötetekben jelentetjük meg a legkiemelkedőbb munkákat, ezzel is igyekszünk a jövedelem mellett elismeréshez segíteni a pályázó alkotókat.
  • A Fedél Nélkül Könyvek a Menhely Alapítvány saját kiadású művészeti könyvsorozata, mely a legkiválóbb alkotókat emeli a közönség elé.
  • Érzékenyítő programjainkkal nemzetközi együttműködéseket szervezünk.
  • Tagjai vagyunk az Utcalapok Nemzetközi Szövetségének (INSP) is.

A Fedél Nélkül kiterjedt munkáját három szociális munkás, és számtalan elkötelezett önkéntes segítő végzi, a Menhely Alapítvány hozzájárulása, és a támogatók adományai teszik lehetővé.

A 2019. évben beérkezett Népszabi-adományt az alábbiakra használtuk fel:

  • nemzetközi együttműködések, képzések: 200.000
  • Első Kézből a Hajléktalanságról c. érzékenyítő program: 189.600
  • Mindösszesen: 389.600

Nagyon köszönjük, hogy támogatták munkánkat!