* A TÁMOGATÁS AKTUÁLIS ÁLLÁSA FRISSÍTVE A CIKK ALATT!  (2023.11.09. 17:50)

 MI AZ A FEDÉL NÉPkül KAMPÁNY?

Jótékonysági gyűjtés, immár a nyolcadik, melynek célja az otthontalan emberek és értük végzett munkánk támogatása. 762 FNepkul cimlap

2016 októberében a Népszabadság napilap szerkesztőségét felfüggesztették - a szó szoros értelmében „kilakoltatták” működésükből. Az egykori Szerkesztőség ezért akkor október végén a Fedél Nélkül utcalapban jelent meg: ezzel emléket állított a napilapnak, egyúttal a lapot terjesztő otthontalan embereket megélhetéshez juttatta. 

2023. október 19-én megjelent az utcalap 762. száma - ebben a lap közepén befűzött mellékletet újra a Népszabadság napilap volt szerkesztőségének tagjai írták - idén „Ég és Föld között – Móricz-Sabján Simon páratlan élete és műve" címmel. E lapszám ezúttal 4 változatban jelent meg: azonos tartalom mellett címlapjaik és a belső dupla oldal posztere más, a művész egy-egy művét mutatja be.

HOGYAN KAPHATOM MEG A LAPOT?

Pontosan úgy, amint az előző években. Az utcalapot két hétig elsősorban a fővárosban és pár vidéki helyszínen lapárusainktól lehet megvásárolni, egyúttal az emléklapszámot elektronikus formában vagy postai úton is elérhetővé tesszük - hasonlóan az előző évekhez.
Mindazoknak, akik a Menhely Alapítvány online bankkártyás felületén* egyszeri céladományt küldenek a 2023. október 24. és november 8. között, és a "Személyes üzenet/megjegyzés" rovatban az alábbiak egyikét feltüntetik, elküldjük az utcalap idei Népszabadság különkiadását. Az online küldést október 27-én, pénteken indítjuk először.

KÖZLEMÉNYKÉNT KÉRJÜK, MÁST NE ÍRJANAK, MINT AZ ALÁBBIAKAT:

- CSAK ONLINE KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - online”

Ebben az esetben az adjukössze.hu felületén az adományozói adatoknál a PONTOS E-MAILCÍM megadása esetén pdf formátumban küldjük meg a lapot (digitális formában). Ebben az esetben az adomány általunk ajánlott alsó értéke 1000 forint.

- POSTÁN KÉREM A LAPOT, EZÉRT EZT ÍROM*: „Adomany Fedel Nelkul - NSZ - posta”

Kérjük, ne írjon egyebet, csak adományozói adatai megadásakor egy pontos emailcímet. E közlemény esetén visszajelző e-mailünkben kérünk majd pontos nevet és címet, ill. darabszámot a postázáshoz - kérjük, figyeljék levelezésüket!
A nyomtatott lap küldésére vonatkozó kérést csak a készlet (400 példány) erejéig áll módunkban teljesíteni. Postázásra november 10-ig heti 2 hétköznapon kerül sor.

Egy adományozó legfeljebb 3 nyomtatott lapot igényelhet. Ebben az esetben a kért és ajánlott adomány alsó értéke (mely tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is): egy példány esetén 1000 forint, két példány esetén 1500 forint, három példány esetén 2000 forint (ez tartalmazza a postaköltségre szóló támogatást is). Az 5000 forint feletti támogatások esetében mind a 4 lapváltozatot eljuttatjuk online vagy postai formában a jelzés szerint.

HOGYAN KÜLDHETEM EL A TÁMOGATÁSOMAT?

Az online, bankkártyás fizetésként működő adományozási felületünket itt találja (internet, valamint online vásárlásra alkalmas bankkártya szükséges a használatához.)

bankkartyas gomb 201711

Az adjukössze.hu oldalt a NIOK Alapítvány működteti. Ezen az oldalon sok másik jótékony munkát végző szervezet gyűjtőkampányáról olvashat a jóvoltukból.

MIT VÁRHATOK, HA ELKÜLDTEM A TÁMOGATÁST?

Az adományozásra igyekszünk 24 órán belül válaszolni, és kérjük, hogy válaszlevelünket keressék az egyéb/promóció/spam mappákban is!

Személyes adatait csak a küldés és az adományozás lebonyolítására használjuk, harmadik félnek nem adjuk át, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően. Az adományozásról hivatalos adókedvezményre jogosító igazolást csak társasági adózók számára adhatunk ki.

Minden beérkező adományt teljes egészében utcalapunk, a Fedél Nélkül céljaira és munkájára fordítjuk. (Hajléktalan emberek ellátására, művészeti pályázatuk díjazására, műveik kiadására/terjesztésére, megélhetésük támogatására, munkánk járulékos költségeire, és a postai küldés költségeire.)
Az elmúlt évi lakossági adományok felhasználásáról itt írtunk. >>>

Köszönjük támogatását és a tudnivalók tudomásul vételét!

A kampánnyal kapcsolatos kérését, kérdését itt fogadjuk: levelezesmenhelyhujo

Egyúttal nagyon köszönjük a Népszabadság egykori szerkesztőségének kitartó segítő szándékát, színvonalas munkáját!
Menhely Alapítvány,
Fedél Nélkül szerkesztőség
„Mindenkinek legyen otthona!”

 

 *************

NAGYON KÖSZÖNJÜK A NAGYLELKŰ TÁMOGATÁST MINDEN ADOMÁNYOZÓNKNAK!

A 2023. november 9., csütörtökön 15:50-ig beérkezett minden támogatásra e-mailben reagáltunk (a postai küldést kérőknek is)! AKI NEM KAPOTT VOLNA E-MAILT/KÜLDEMÉNYT, KÉRJÜK, JELEZZE AZT nekünk a _levelezes kukac menhely pont hu_ e-mailcímen!

A Menhely Alapítvány Fedél Nélkül munkája javára eddig összegyűlt 490.000 forintot a fent megjelölt célokra használjuk fel.
Nagyon hálásak vagyunk a fedél nélkül élők iránt tanúsított szolidaritásukért! Köszönjük!