„Kürt” nappali centrum

Elérhetőségeink:
1073 Budapest, Kürt u. 4.
Postafiók: 1410 Budapest, Postafiók 216.
E-mail: kuert @ menhely.hu
Telefon: +36 1 322 34 23

Intézményvezető: Sass Lajos

Nyitva tartás:

Ügyfélszolgálati Iroda:
hétfő, kedd, szerda, péntek: 9:00 - 14:00 h
csütörtök: 9:00-12:00 h (csak postaügyelet!)

Melegedő:
hétfő -
szombat: 8:00 14:00 h

Ételosztás:
hétfő - szombat
: 8:00 - 9:00 h (260 adag)

 

Ügyfélszolgálati Irodánk a hajléktalan emberek különféle levélküldeményeit fogadja, részükre átadja, a küldeményeket postázza. Segítséget nyújt személyi igazolványok, lakcímkártyák, TAJ-kártyák és egyéb iratok pótlásában, kiállításában.

Információkat, tanácsokat adunk jövedelmi jogosultságokról, a városban található szállásokról, étkezési, fürdési, ruhapótlási lehetőségekről. A szakorvosi gyógyszer- és szemüveg receptek, illetve gyógyászati segédeszközök kiváltását az Összefogás Közalapítvány folyamatos pályázati támogatásával tesszük elérhetővé. Munkánkat saját fejlesztésű, online számítógépes programunk segíti.

Lehetőség adódik – lakossági felajánlásokból – ruházat pótlására, igazolványokhoz, belépőkhöz szükséges fényképek készítésére, és az éppen nélkülözhető vagy fontosnak tartott csomagok megőrzésére. Tisztálkodni zuhanyfürdővel, ruházatot mosni pedig automata és kézzel kezelt gépekkel van lehetőség.

A szabadon igénybe vehető számítógépekkel lehet interneten böngészni, önéletrajzokat készíteni, vagy levelezni. Ha valaki megéhezett, hétköznap reggel 8 órától teához és szendvicshez juthat, melyet önkénteseink készítenek el és adnak át.

Heti rendszerességgel filmvetítést szervezünk; könyvkölcsönzéssel, számítógépes, kártya- és egyéb játékokkal várjuk a hozzánk betérőket. Segítséget nyújtunk az álláskereséshez, lehetőség van angol nyelvet vagy kézművességet tanulni.

Az Erzsébetvárosban, Budapest VII. kerületében utcán, közterületen élő fedél nélküli embereket utcai szociális munkásaink napi rendszerességgel keresik fel és az egyéni igényekhez alkalmazkodva igyekeznek segítséget nyújtani.

 

Alternative flash content

Requirements