Kiadta: Menhely Alapítvány
Dátum: Budapest, 2011. november 17.

Minden érv, közbenjárás és tiltakozás ellenére az Országgyűlés elfogadta azt a II. Hajléktalantörvényt, mely példátlan módon már elzárással, vagy 150 ezer forint pénzbírsággal fenyegeti azokat, akiket ismételten „azon kapnak”, hogy életvitelszerűen közterületen laknak. Tette ezt az Országgyűlés anélkül, hogy gondoskodott volna annak a több ezer magyar állampolgárnak az elfogadható lakhatásáról, akik már jó ideje ilyen embertelen helyzetben tengődnek, és gondoskodott volna arról, hogy hazánkban soha többet fedél nélkül embertársunk ne maradhasson.

Ezért a Menhely Alapítvány kéri mindazon magánszemélyeket és szervezeteket, segítőket és segítő szervezeteket, valamint érintetteket, akik e törvény alkalmazásával, vagy annak konkrét kilátásba helyezésével találkoznak, hogy azt jelezzék az Alapítvány +36 1 / 338-41-86-os telefonszámán, vagy az jogvedo@menhely.hu e-mail címen. Az Alapítvány minden jogi eszközt fel kíván használni, hogy e törvény alapján bíróság senkit el ne ítéljen.

A hideg napokra tekintettel a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata a +36 1 / 338-41-86-os számon továbbra is várja mindazon polgárok hívását, akik Budapesten veszélyben lévő, fedél nélküli emberekhez hívnának segítséget. Egyben arra kérjük a város lakóit és a szervezeteket, hogy a nagy hideg beálltával lehetőleg nyújtsanak segítséget az arra rászorulóknak.

Dr. Győri Péter
Menhely Alapítvány