Kultúrával a kirekesztés ellen Adománygyűjtő Tánc Ünnep ÉJ címmel jótékonysági zenei rendezvényt szervez a Menhely Alapítvány az otthontalan emberek megsegítésére szombaton a Tűzraktér Független Kulturális Központban Budapesten.

Forrás: hirado.hu/MTI

 

2010. február 10. 08:25

 


A szervezők arra kérik az ingyenes programokra ellátogatókat, hogy vigyenek magukkal meleg ruhát, takarót, konzervet, amelyeket az alapítvány munkatársai eljuttatnak az otthontalan embereknek

hajléktalanA szervezők arra kérik az ingyenes programokra ellátogatókat, hogy vigyenek magukkal meleg ruhát, takarót, konzervet, amelyeket az alapítvány munkatársai juttatnak el a téli hidegben szükséget szenvedő otthontalan embereknek.

A megnyitó után 18 órától a Fedél Nélkül című lap hajléktalan alkotói mutatják be műveiket a Kiskávézóban, Sebő és Tépő Donát a társadalomról és a társadalmi kirekesztettségről szóló írásaikból adnak elő. Mea Zafira, a Menhely Alapítvány önkéntese hastánccal szórakoztatja a közönséget, majd a Tilos és Fúzió rádiók lemezlovasainak műsorát élvezhetik a szórakozni vágyók. A Tornateremben fél kilenctől fellép egyebek mellett a Skaballeros (ska), a Not Yet (alternatív), a Last Minute (ska), a Knotty Headz feat. MC Morzsa (reggae) és a Messenger Sux (futár punk) - közölte a szervező az MTI-vel.

Az alapítvány zenei jótékonyági eseményein a korábbi években több száz zsák ruha, takaró, konzerv gyűlt össze, amelyek a hajléktalan emberek számára komoly segítséget jelentettek. A támogatás mellett a szervezők fontosnak tartják a társadalom fiatalabb tagjaihoz is eljuttatni a Mindenkinek legyen otthona üzenetet.

A Menhely Alapítvány szállást biztosít, nappali melegedőket üzemeltet, ételt és tisztálkodási lehetőséget nyújt a hajléktalanoknak. Folyamatosan fogadja a közterületen bajba kerülőkről szóló bejelentéseket a +36-1-3384186 telefonszámon, krízisautót és utcai szolgálatokat üzemeltet. Elsőként hozott létre hatalmas csomagmegőrzőt, és támogatta az első utcalap, a Fedél Nélkül létrejöttét. Idős hajléktalan emberek részére tartós elhelyezést nyújtó otthont alapított, illetve támogatja a hajléktalanságból kilépő emberek lakhatását.

Forrás: hirado.hu/MTI