A NEXTART GALÉRIA 2011-ES KIEMELT JÓTÉKONYSÁGI PROJEKTJE

A világhírű karitatív projekt Magyarországra érkezett!

Hamburg, Washington, Sydney, London, Mexikóváros, és Brugge után Budapesten valósul meg Marcel Wanders (Az év designere, 2004) jótékonysági kampánya.
A 2001-ben indult, jótékony célú művészeti projekt 2011 őszétől Magyarországon is megvalósításra kerül a NextArt Galéria szervezésében.
A Can of Gold elnevezés a jótékonyság és a művészet összefonódását jelképezi. A projekt elindításakor 100 ételkonzervet osztunk ki hajléktalan embereknek. Ezek az üres konzervdobozok aranyozásra kerülnek, melyeket Marcel Wanders design pecsétjével lát el.
Az így elkészült, sorszámozott művészeti alkotásokat értékesítjük, a befolyt teljes összeget a Menhely Alapítvány által ellátott hajléktalan emberek javára fordítjuk.

A projekt különlegessége, hogy egy résztvevője sem fogadott el fizetséget a közreműködésért.
Különleges az is - a nemzetközi trendeknek megfelelően -, hogy támogatóink hozzájárulásukért cserébe maradandó, és értékes művészeti alkotást vihetnek haza, amire ha rápillantanak, sokkal többet látnak majd, mint egy arannyal bevont konzervdobozt.
Mivel a projekt az ötödik kerületi NextArt Galériából indul, az egyik helyi nevezetességet, a Széchenyi Lánchidat is felhasználjuk szimbólumként, mint híd a jótékonyság és a művészet között.

Az egytől százig sorszámozott konzervdobozok 200 euróért vásárolhatóak meg a NextArt Galériában (1054 Budapest, Aulich u. 4-6). Az időben jelentkezőknek lehetőségük nyílik akár kedvenc számuk megvásárlására is.

A kampányindító esemény:
Ételosztás a Szegénység elleni küzdelem világnapján – 2011. október 17-én 17 órakor
Menhely Alapítvány - „Kürt” nappali Centrum (1073 Budapest, Kürt utca 4.)

Az ünnepélyes záró eseményre 2012 tavaszán kerül sor, melyen Marcel Wanders személyesen vesz részt.