2018 októberében, a harmadik alkalommal Népszabadság melléklettel megjelent Fedél Nélkül lapszám kapcsán beérkezett online adományok teljes összege 946.800 Ft volt. Nagylelkű támogatóinknak hála a Fedél Nélkül lap és terjesztőinek, alkotóinak munkája tovább folyhatott - köszönjük!

2018. évi adataink szerint a lapterjesztésből jövedelemkiegészítéshez jutó terjesztőink száma naponta 100-130 fő. Sokan közülük csökkent munkaképességű, munkaerő-piacon hosszú ideje passzív emberek, ezért munkájuk értéke többszöröse a terjesztéssel nyert bevételüknek.

633 cimlap web

Utcalapunk, a Fedél Nélkül munkája sokrétű. Klubokkal, saját rendezvényekkel szolgáljuk a terjesztőket és alkotókat, egyúttal az otthontalanság témájára érzékenyítő tevékenységet végzünk. Az újság készítésében, terjesztésének szervezésében is szívesen fogadjuk az önkéntes érdeklődőket.

Művészeti pályázatot tartunk fenn otthontalan emberek számára, a folyamatosan érkező alkotásokat havonta és évente is zsűrizzük, díjazzuk. Rendezvényeken, felolvasóesteken, kiállításokon, kötetekben jelentetjük meg a legkiemelkedőbb munkákat, ezzel is igyekszünk a jövedelem mellett elismeréshez segíteni a pályázó alkotókat.
A Fedél Nélkül Könyvek a Menhely Alapítvány saját kiadású művészeti könyvsorozata, mely a legkiválóbb alkotókat emeli a közönség elé.
Legújabban nemzetközi együttműködésekben veszünk részt, 2018 decemberében felvételt nyertünk az Utcalapok Nemzetközi Szövetségének (INSP) tagjai sorába.

A Fedél Nélkül kiterjedt munkáját három szociális munkás, és számtalan elkötelezett önkéntes segítő végzi, a Menhely Alapítvány hozzájárulása, és a támogatók adományai teszik lehetővé.

A 2018. évben beérkezett Népszabi-adományt az alábbiakra használtuk fel:

 - nemzetközi együttműködések, képzések:   250.000
 - művészeti pályázat (havi díjátadók, művészeti pályázat havidíjai, művészkellékek):  420.000
 - Első Kézből a Hajléktalanságról c. érzékenyítő program:  186.800
- rendezvények, kiállítások:  90.000
Mindösszesen:  946.800

Nagyon köszönjük, hogy támogatták munkánkat!