Senki se aludjon az utcán! - komplex érzékenyítő kampányok a hajléktalanságról a visegrádi országokban

A projektről

A projekt fő célja a hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő emberekkel szembei előítéletek és intolerancia csökkentése a visegrádi országokban.

visegrad fund logo supported by blue 800px

Mindezt komplex érzékenyítő tevékenységeken keresztül tesszük, így is hozzájárulva a hajléktalan emberek társadalmi integrációjához. Működésünk alapelve, hogy az érintetteket minden tevékenységünkbe bevonjuk, így a különböző társadalmi csoportok minden országban hajléktalanságot megtapasztalt szakértők segítségével kaphatnak árnyaltabb képet a hajléktalanságról. Ez a részvétel a hajléktalan embereket is megerősíti.

Partnereinkről itt írunk bővebben.

Tevékenységeink célcsoportját elsősorban középiskolás diákok és fiatal felnőttek alkotják. Konkrét céljaink a következők:

  • 4 partnertalálkozó és intézménylátogatás szervezése, amelyek során megismerjük a visegrádi országokban működő érzékenyítő programokat.
  • 8 színházi előadást és 9 helyi érzékenyítő akció megvalósítása a négy visegrádi országban – mindezek közvetlenül érzékenyítik célcsoportunkat a hajléktalanság irányába.
  • a projekt záróeseménye a pozsonyi hajléktalan színházi fesztivállal párhuzamosan kerül megrendezésre - itt szélesebb közönség számára mutatjuk be a színdarabokat és a projekt eredményeit.

A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányainak társfinanszírozásával. A Visegrádi Alap célja olyan ötletek fejlesztése, amelyek támogatják a fenntartható közép-európai regionális együttműködést.

A projekt hivatalos oldala itt található.