„Picture It!” (Képzeld el!) - Utcáink, történeteink - fotóprojekt otthontalan embereknek a V4 országokban

A „Picture It” projekt fő célja a hajléktalanokkal és lakhatási szegénységben élőkkel szembeni előítéletek és intolerancia csökkentése a visegrádi országokban, eszköze a figyelemfelkeltés a hajléktalanok társadalmi befogadásának fokozása érdekében.

A társadalom többségének megvan a kedvenc helye a városokban: kedvenc pad, tökéletes kilátás a parkban. De hogyan látják a várost azok, akiknek ezek a helyek a szó szoros értelmében ez az otthonuk?

A projekt fő alapelve, hogy a tevékenységek megvalósítása során minden országban tapasztalattal rendelkező hajléktalan szakértőket vonjanak be, hogy a társadalom más csoportjai maguktól a hajléktalanoktól szerezhessenek közvetlen és hiteles tapasztalatokat a hajléktalanságról.

Projektünkkel azt szeretnénk elérni, hogy a hajléktalanságot átélt emberek megmutassák kevésbé látott oldalukat, nézőpontjukat, művészetüket a többségi társadalom tagjainak, ezzel csökkentve az előítéleteket, segítve a társadalmi beilleszkedést, a reintegrációt.

Projektünk konkrét tevékenysége a következő: fotóprojekt szervezése a partnerségben résztvevő négy V4 városból jelentkező hajléktalan fotósok fotóival, a legjobb fotókból naptár kiadása, valamint ingyenes és mindenki számára nyitott kiállítás szervezése. A kiállítás megnyitó ünnepségének fontos része lesz a találkozás a fotósokkal és partnerekkel. A hajléktalan fotósok készítette fotókat tartalmazó ötnyelvű fotókönyv online is elérhető lesz majd.

visegrad fund logo supported by blue 800px