Úton

Hiszünk abban, hogy a hajléktalanságból ki lehet kerülni. Bajba jutott családok, apák, anyák, testvérek, párok, egyedülálló férfiak és nők mutatták meg nekünk, hogy bármilyen nehéz helyzetből talpra lehet állni.

Tamás és Róbert története

Tamás és Róbert testvérek, gyermekkoruk óta nehéz körülmények között élnek, a családi kapcsolataik szétzilálódtak. Édesapjuk alkoholbeteg, a családjával egyre agresszívebben viselkedett. Tamás születésétől fogva mozgássérült volt. Róbert a családi problémák miatt állami gondozásban nőtt fel, az intézet után rossz társaságba keveredett, börtönbe került, majd az utcán élt. A testvérek felnőttként találtak ismét egymásra. Tamás albérletben lakott, és segítette az utcán élő Róbertet. A programnak köszönhetően egy közös albérletbe költözhettek össze.

Az ÚTON program résztvevőit sokféle szolgáltatással segítjük céljaik elérésében: egyéni tanácsadás, önéletrajzírás, álláskeresés, albérletkeresés, adósságmenedzselés, telefonálási lehetőség, internet, egyéni készségfejlesztés stb.

A lakhatást segítő támogatások hiányosságait pótlandó a program részvevői pályázhatnak Beköltözési/Otthonmegtartási támogatásra. A pályázati nyerteseket kis összegű, egyszeri pénzbeli támogatást kaphattak albérletbe költözésükhöz, vagy otthonuk megtartásához.
2015 és 2019 között 70 háztartásnak, azaz 158 felnőtt és gyermek lakhatása oldódott meg e támogatás segítségével.

Segítsd a munkánkat pénzadománnyal! Kérjük, a közlemény rovatban tüntesd fel ezt: „adomany - Uton”.

webre uton 2017 kicsiLakhatási programunk csapata

Légy Te is a csapatunk tagja! Jelentkezz önkéntesnek!
Az új önkéntesek 2 napos képzést követően vehetnek részt a programban. Ha kimondottan az ÚTON programban szeretnél segíteni, tüntesd fel azt is a Menhely Alapítvány oldaláról letölthető jelentkezési lapon!

A program helyszíne: Lakhatási Csoport - Menhely Alapítvány “Kürt” Nappali Centruma (1073 Budapest, Kürt utca 4.)
Programidőszak: 2019. október 1. - 2020. június 30.

Elérhetőségünk:
 utonmenhely2 * +36 30 873 7029
Programfelelős: Fialla Marianna

  Információs plakátunk letölthető itt.