Úton

Hiszünk abban, hogy a hajléktalanságból ki lehet kerülni, és a bajba jutott családok párok egyedülálló férfiak és nők is hisznek abban, hogy bármilyen nehéz helyzetből sikeresen talpra lehet állni.

Tamás és Róbert gyermekkoruk óta nehéz körülmények között éltek. A nehézségek édesapjuk alkoholizmusával kezdődtek, aki családjával szemben is sokszor agresszívan viselkedett. Tamás születésétől fogva mozgássérült volt. Róbert, a családi problémák miatt állami gondozásban nőtt fel, az intézet után végül rossz társaságba keveredett, börtönbe került, majd az utcán élt. A testvérek felnőttek voltak már, amikor újra megtalálták egymást. Tamás albérletben lakott, és segítette Róbertet, aki az utcán élt, míg a program segítségével össze tudtak költözni onnantól közös bérleményükbe.

Az ÚTON program résztvevőit sokféle szolgáltatással segítjük céljaik elérésében. Ezek az egyéni tanácsadás, önéletrajzírás, álláskeresés, albérletkeresés, adósságmenedzselés, telefonálási lehetőség, számítógéphasználat, egyéni készségfejlesztés stb.

A lakhatást segítő támogatások hiányosságait pótlandó a program részvevői pályázhatnak Beköltözési/Otthonmegtartási támogatásra is. A pályázati nyerteseket kis összegű, egyszeri pénzbeli támogatást kaphattak albérletbe költözésükhöz, vagy otthonuk megtartásához.
2015 és 2018 között 58 háztartásnak, azaz 123 főnek oldódott meg a lakhatása ilyen módon.

Ha részt vennél munkánkban, anyagi támogatásoddal is segíthetsz most! Kérünk, pénzadományod eljuttatásakor a megjegyzésben tüntesd fel: „adomany - Uton”.

webre uton 2017 kicsiAz ÚTON program segítő csapata

Munkánkat önkéntes munkatársak is segítik. Légy Te is a csapatunk tagja, segítsd munkáddal szolgáltatásainkat! Új önkénteseink képzést követően vehetnek részt a programban. Ha kimondottan ebben a programban szeretnél segíteni, tüntesd fel az oldalunkról letölthető jelentkezési lapon.

A program helyszíne: a Menhely Alapítvány “Kürt” Nappali Centruma (Lakhatási Csoport) (1073 Budapest, Kürt utca 4.)
Programidőszak: 2018. szeptember 1. - 2019. június 30. (hétfő, kedd, szerda: 9-14 óráig)

Elérhetőségünk:
 utonmenhely2 * +36 30 873 7029
Programfelelős: Fialla Marianna

  Információs plakátunk letölthető itt.